Fira de Santa Llúcia

19 - Joguines de fusta artesanes XELA

Joguines de fusta artesanes elaborades amb fusta autòctona, materials naturals i acabats suaus per als més petits. Encaixos de contes tradicionals, internacionals, etc. giradors, cintes voladores i joguines amb moviment tot per passar-ho bé jugar imaginar i somiar. I per més informació http://xelajoguines.blogspot.com

 

JOGUINES DE FUSTA XELA és un taller d'artesania de joguines i objectes de fusta creat per Àngels Gimeno Pérez, nascuda a Badalona el 7 de maig de 1961.

 Influenciada pels meus avi i oncle, fusters i ebenistes. Inspirada pels mestres Fedele Frontino i Sabine Lutz, rep la seva influència caracteritzada per la creació de joguines amb coloració i acabats d’origen natural. En la concepció de les joguines rep la influència de la joguina tradicional, la pedagogia Waldorf de Rudolf Steiner i del creador de joguines i artista català, Joaquim Torres-Garcia.

 Creo el meu propi taller l'any 1993 i continuo un procés autodidacta.

 Procés artesanal complet, des de la idea a la venda. Dissenys exclusius i tirades limitades.

 

Trajectòria

 He participat en fires d'artesania arreu de Catalunya, exposicions, tallers de demostració de l'ofici i tallers de construcció de joguines a tallers i escoles.

 Fira de Santa Llúcia a la Catedral de Barcelona, BIOCULTURA Barcelona, Mostra d'arts i oficis de Castellar del Vallès, Fira Tradicional de Catalunya, escoles Lanaspa i Crespinell de Terrassa, etc.

 Procés d'elaboració

 Joguines construïdes amb fusta autòctona i materials naturals (pigments naturals: terres , vegetals i minerals i acabats amb goma laca, etc.) Treballo el volum i acabats suaus per als més petits, fent així, encaixos de contes tradicionals, internacionals i per imaginar..., també mòbils, giradors, cintes voladores, musicals, escaladors, joguines amb moviment,, etc. També: clauers, imants, pins, peces per decoració, etc. I encàrrecs especials i creacions originals.

 

Un cop he pensat una joguina nova faig una plantilla base. Marco a la fusta adient amb la plantilla, tallo amb una bujidora elèctrica, després poleixo, primer amb polidora plana i després arrodonint tots els cantos manualment amb paper de vidre. A continuació, forats, encolats, etc. Després ho pinto tot a pinzell i ho acabo amb goma laca que compleix normativa de seguretat per joguines. Un cop acabada munto els cordills, cargols, etc. I la peça ja és a punt perquè els infants hi puguin jugar.

 

© Associació Fira de Santa Llúcia 2018

This website uses cookies to customize the content and analyze traffic. If you continue browsing the site you are accepting its use.

More information Accept